A tatabányai egyesület tagjaként többek között gyerekkori barátjával, a helyi klub elnökével Fenyvesi Bélával, illetve Mészáros Zsolttal is évekig versenyzett az idén januárban hosszantartó betegség után elhunyt Stein Ottó.

1954-ben született és már gyerekként nagyon szerette a galambokat. Évtizedekig sirályokat tartott, Magyarországon és nemzetközileg is ismert és elismert tenyésztőként tartották számon Stein Ottót. Európa champion díszmadár is megtalálható volt állományában. Később, 2014-ben kezdett el komolyabban is foglalkozni a postagalambokkal, azóta versenyzett. Munkáját, vállalkozását céltudatosan építette fel és ugyan ezzel a szemlélettel galambászott. Tagtársai Fenyvesi Béla és Mészáros Zsolt is jólelkű, korrekt, segítőkész és igazságos sporttársként és barátként emlékeznek rá, aki a helyi közösség oszlopos tagja volt. Nem csak az egyesület gazdaság vezetői pozícióját látta el, de sok esetben saját maga vásárolt eszközökkel segítette a klub fejlődését. Neves, hazai tenyésztőkhöz is többször látogatott el barátaival együtt.

Néhány éve Németországból és Hollandiából is kivételes madarakat hozott be dúcába, melyeket a rá jellemző türelemmel és odafigyeléssel gondozott, és kezdte beilleszteni meglévő galambjai közé. Kitartásának köszönhetően egyre jobb eredményeket gyűjtött, bekerült a versenykerület legjobb tenyésztői közé. 2019-ben rövidtávon 5.helyet, középtávon és a fiataloknál 8.helyet ért el. Súlyosbodó betegsége miatt a tavalyi szezonban sajnos már nem tudta megméretni versenyzőit, de a hétvégéket így is több alkalommal Mészáros Zsoltnál töltötte, ahol együtt várták a hazaérkező madarakat.

Stein Ottó január végén hosszantartó, súlyos betegséget követően hunyt el. Tenyészállományának legjobb 27 galambja hamarosan oldalunkon kerül árverezésre. A madarak többsége olyan külföldi nagy tenyésztőktől származik, mint Hans&Evert Jan Eijerkamp, A. u. W. Drapa, Jos Thoné, Peter v.d. Merwe, Jozef Devriendt, valamint Verstraete Raoul & Xavier.